10 citate celebre cu și despre sentimente

Cu toții vrem să ne exprimăm dragostea și sentimentele față de persoana iubită pe cât mai original și autentic posibil. Însă de multe ori, sentimentele sunt atât de profunde, încât avem impresia că nici un cuvânt sau nici o propoziție nu ar putea exprima întocmai ce simtim. Vă provoc să parcurgeți 10 dintre cele mai celebre citate despre sentimente. O sursă grozavă de inspirație pentru zilele…ploioase 🙂

1. „Toată raţiunea noastră cedează în faţa sentimentelor.“-Blaise Pascal. Reprezintă exact momentul cănd inima ne spune să facem ceva, deși mintea știe ca e greșit și alegem totuși să ne lăsăm purtați de sentimente.

2. “Nu trăim sentimente care ne transformă, și sentimente care ne sugerează ideea de transformare. De pildă, iubirea nu ne purifică de egoism, dar ne face să-l simțim și naște în noi ideea unei patrii îndepărtate, unde acest egoism nu și-ar mai găsi locul.”– Albert Camus. Cu cât ne concentrăm mai mult pe sentimentele pozitive, cu atât le reprimăm pe cele negative.

3. „Cât de târziu ne învaţă viaţa să preţuim sentimentele la adevărata lor valoare…” Panait Istrate. Sau altfel spus, simțim absența cuiva, abia dupa ce a plecat din viața noastră.

4. „Oamenii vor uita ce ai spus, vor uita ce ai făcut, dar nu vor uita niciodată cum i-ai făcut să se simtă.”-Maya Angelou. Fii un camarad bun în viață. Fă-i pe oameni să se simtă exact asa cum ți-ar plăcea și ție să te facă cineva să te simți!

5. „Nu puterea marilor sentimente face oamenii superiori, ci durata lor.” — Friedrich Nietzsche. Este o valoare să ai prietenii care durează o viață, sau să poți saluta pe stradă toți oamenii pe care i-ai cunoscut vreodată.

6. “Sentimentele adevărate trebuie să reziste oricărei ispite“- Liviu Rebreanu. Citatul meu preferat. Când totul este adevărat, nimic nu poate interfera!

7. “Sentimentul este limbajul sufletului”– Neale Donald Walsch. În toate domeniile există un limbaj. Până și în IT. Însă cel mai de preț, e ce gândești cu sufletul.

8. „Nu putem inventa sentimente. Le putem descoperi și exprima, iubi și urî, le putem apropia de inimă sau le putem respinge.” — Nichita Stănescu. Totul se întâmplă ca urmare a altor fapte. Să facem numai bine.

9. „Să te gândeşti de o sută de ori când scoţi vorba din gură, că nu ştii unde loveşti cu ea.” — Ileana Vulpescu.

10. “Sentimentele sunt mai puternice decât tine” – Sugardaters. După 9 citate inspiraționale, am reușit să adaug și eu unul. Dacă vrei să contribui și tu, trimite un e-mail aici.

Așteptăm un like de la tine pe pagina noastră  de Facebook dacă ți-au plăcut citatele. Iar pe Instagram ne găsești aici.