Află ce este discreția și de ce o căutăm în relații?

Care este primul lucru la care te gândeşti atunci când cineva îţi vorbeşte despre discreţie? Fie că ne referim la păstrarea unui secret, a-ţi feri faptele de privirile curioase sau a nu spune tot ce ştii de fapt, toate trimit la senzaţia de exclusivitate, învăluită într-un iz de mister. Într-o lume unde totul este la vedere şi uşor accesibil, discreția devine o armă puternică şi apreciată în taină de multe persoane. 

De ce ne place aşa mult discreția?

Pentru că ne simţim speciali – sub jurământul că secretul este cu adevărat păstrat, evident – dintre atâţia oameni, cineva a ales să-şi împartă cele mai personale gânduri cu tine. Ideea de selectivitate şi de a fi văzut drept calitativ, important, te îmbie. Totodată, există şi viceversa – apreciezi o persoană care păstrează discreţia, deoarece te simţi protejat şi respectat.

Acestea fiind spuse, ne putem imagina cu uşurinţă de ce o relaţie discretă este atât de intensă. Pe scenă, în văzul lumii, sunteţi doar doi oameni oarecare, ce îşi joacă rolul în societate. Banal şi deloc memorabil. În culise, însă, în intimitate, este momentul în care te poţi elibera în sfârşit de toată presiunea din exterior. Lângă o persoană atent selectată, îţi dai voie să fii natural, să fii văzut şi înţeles. Simţi cum toate barierele de peste zi coboară şi eşti, în cele din urmă, liber.

Există avantaje şi dezavantaje la o relaţie discretă?

Desigur. Principalul dezavantaj şi poate cel mai important, este că nu e pentru toate gusturile. Dacă eşti o persoană care doreşte mereu să se expună şi să fie observată, sau îţi place să povesteşti tuturor apropiaţilor (şi nu numai) ce se întâmplă în viaţa şi în dormitorul tău, genul acesta de relaţie îţi va părea un chin. O să fierbi de nerăbdare să împarţi cu cineva toate picanteriile sau neplăcerile, pentru că nicăieri nu este totul perfect, dar nu poţi – i-ai promis că păstrezi discreția. De asemenea, după o vreme te-ai putea simţi izolat; îţi pare că totul e atât de bun încât TREBUIE să vadă şi restul şi chiar nu înţelegi de ce e aşa important pentru partenerul/partenera ta ca nimeni să nu afle. Frustrare. Prea multă conservare, care inevitabil va rezulta într-o răbufnire.

 

Citește mai mult: Prima întâlnire, ce poți face ca să fie una de succes

 

Partea seducătoare a unei relaţii discrete, în schimb, este tocmai farmecul culiselor. Plăcerea de a putea face orice doreşti, într-un mediu sigur, sub paravanul intimităţii. Satisfacţia pe care o ai atunci când înşeli toate aparenţele şi dovedeşti că eşti un amalgam de contradicţii. Poate că în văzul tuturor te afişezi drept o persoană rece, dură şi intangibilă, pentru că acesta este rolul care îţi serveşte cel mai bine nevoile de bază, însă când ai părăsit „scena”, tânjeşti după apropiere şi atingeri calde. 

Indiferent care îţi sunt motivele pentru care alegi discreția în relaţii, cu partenerul potrivit, te vei regăsi pe tine într-un mod inedit şi, să nu uităm de partea cea mai savuroasă – vei atinge noi culmi ale plăcerii cu acest „afrodiziac” şi vei rămâne sub vraja sa, întrucât vei adora că doar voi ştiţi cum să ajungeţi acolo.

 

În cazul în care ești în căutarea unui partener sau a unei partenere discrete, creează-ți un profil gratuit pe SugarDaters.